ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ – ТРАВНА СИСТЕМА – ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я

Довідник з біології

ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я

ТРАВНА СИСТЕМА

ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ.

Гігієна харчування – це наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров’я. Сюди входить дотримання режиму та правильного раціону харчування, правильне зберіган­ня продуктів, приготування їжі, дотримання правил особистої гігієни. Необхідно знати, які продукти і в якій кількості слід вживати, щоб задовольнити потреби організму, скільки разів і в який час приймати їжу. Недолік в їжі певних речовин може при­вести до відставання

в зростанні або захворювань (недолік білків під час зростання дитини – до відставання в зростанні, дефіцит вітаміну D – до рахіту). Надмірне споживання вуглеводів може стати причиною ожиріння. При недотриманні правил приготу­вання їжі в організм людини можуть потрапляти збудники важ­ких захворювань травного тракту (дизентерії, черевного тифу, холери), а також яйця гельмінтів, цисти найпростіших. Велику небезпеку для здоров’я представляє отруєння несвіжою їжею, в якій розмножуються бактерії гниття і нагромаджуються отруйні продукти їх життєдіяльності.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ – ТРАВНА СИСТЕМА – ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я - Довідник з біології


ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ – ТРАВНА СИСТЕМА – ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ’Я