ГРУНТОВІ СУМІШІ – ЗАГОТІВЛЯ ЗЕМЛІ ДЛЯ ЗАХИЩЕНОГО ГРУНТУ

Сад і город (енциклопедія)

ЗАГОТІВЛЯ ЗЕМЛІ ДЛЯ ЗАХИЩЕНОГО ГРУНТУ

ГРУНТОВІ СУМІШІ

Для парників готують такі суміші: 60 % супіщаного чорнозему й 40 % перегною; 40 % суглинного чорнозему, 40-45 % перегною, решта припадає на пісок; 50 % структурного грунту, 40 % перегною, 10 % піску.

Для теплиць використовують такі грунтові суміші: 50 % дернової землі, 45 % перегною, 5 % піску; 50 % дернової землі, 40-45 % компосту, 5-10 % піску; 50 % дернової землі, 40 % торф’яної землі, 10 % піску.

Усі грунтові суміші готують з осені, розраховуючи на 1 м2 грунтових теплиць 0,35 кубометра грунтової суміші; на 5 м2 або 4 парникові рами – 0,3 кубометра грунтової суміші.

Для вирощування цибулі на перо, салату, редиски, петрушки й селери готують таку грунтову суміш: 1 частина дернової землі, 2 частини перегнійної землі, 5 % піску.

Для вирощування інших овочевих культур готують таку грунтову суміш: 1 частина дернової землі, 1 частина перегнійної або торф’яної землі.




ГРУНТОВІ СУМІШІ – ЗАГОТІВЛЯ ЗЕМЛІ ДЛЯ ЗАХИЩЕНОГО ГРУНТУ