Управління продуктивністю праці – управлінська діяльність, спрямована на вимірювання та оцінку досягнутого рівня продуктивності, планування стратегічне й оперативне, її зростання, комплексний контроль за засобами такого зростання, а також вимірювання та оцінка отриманих результатів. Найдоцільніше вимірювати показники продуктивності праці не лише робітників, які безпосередньо впливають на продукт, а й продуктивність праці працівників усього управлінського апарату, які здійснюють поєднання особистих і речових факторів виробництва.
Випливає, що темп приросту випуску 0/0 дорівнює приросту загального фактора продуктивності А/А плюс зважена середня зміни витрат живої праці і капіталу. Планування процесу У. п. п. передбачає насамперед комплексне з’ясування можливостей зростання продуктивності праці, визначення взаємопов’язаних цілей, організацію самого планування й ухвалення на цій основі обгрунтованих рішень. Для контролю за процесом У. п. п. необхідно враховувати такі складові: вид виконуваного завдання, кількість і якість його виконання, обсяг використовуваних ресурсів, вплив зовнішніх чинників виробництва (якість сировини, комплектуючих тощо), якість і своєчасність отримуваних від керівництва організації розпоряджень та стиль керівництва, якість працівників (робочої сили), рівень мотивації праці (який втілюється в системах заробітної плати), гласність. Процес організації У. п. п. передбачає досконалість організаційно-правової структури управління підприємством (найдосконалішою нині вважається дивизіональна структура), якість управлінського персоналу, достовірну інформацію.