МІКРОХВИЛІ

Екологія – охорона природи

МІКРОХВИЛІ – різновид магн. випромінювання. Ділянка М. охоплює діапазон довжин хвиль від 0,1 мм до 1 м. Вони широко використовуються в пром-сті, медицині, побуті. Все більше використовуються мікрохвильові печі для підігрівання їжі. Харчові продукти, що зазнають дії М., поглинають мікрохвильову енергію, завдяки чому розігріваються без втрат теплоти. Вживання продуктів, розігрітих за допомогою М., не повинне викликати занепокоєння. Проте якщо М. тривалий період діють на живий організм, то внаслідок внутр. нагрівання можуть виникати різноманітні захворювання.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)


МІКРОХВИЛІ - Довідник з екології


МІКРОХВИЛІ