ФРУКТОЗА

ФРУКТОЗА (левулоза, плодовий цукор) – одна зі складових частин меду. Ф. в 1,7 разу солодша за сахарозу й у 2- 2,5 разу – за глюкозу. Ф. можна виявити в суміші з глюкозою в соках рослин і плодів, але в чистому вигляді вона зустрічається тільки в топінамбурі й цикорії. Ф. дуже повільно утворює кристали, тому сорти меду, у яких міститься багато Ф., тривалий час не кристалізуються.

Ф. – один із найсолодших природних цукрів. Якщо порівнювати її зі звичайним тростинним цукром, то за солодкістю вона перевищує очеретяний більш ніж в 1,5 разу.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


ФРУКТОЗА - Бджільництво


ФРУКТОЗА