СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ

СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ. Залежно від вмісту воску, а також від способу переробки, розрізняють такі сорти: сушники, витопки, пасічна мерва, заводська мерва та прополіс.

Сушняк містить від 40 до 97 % воску. У торговельній практиці він ділиться на 3 сорти: 1-й сорт – білий, жовтий, бурштиновий, без сторонніх домішок, перги й меду, молі та цвілі, сухий. Воскуватість від 70 % і вище; 2-й сорт – темно-коричневий або темний, без перги й меду й інших сторонніх домішок, сухий, з воскуватістю від 55 до 70 % . Але сюди ж відносять ясно-жовту сушу 1-го сорту з домішкою перги до 15 % обсягу цілого стільника; 3-й сорт – темно-бурий або чорний, не просвічується, сухий, легкий, без цвілі, без меду, перги й інших сторонніх домішок, з воскуватістю від 40 до 55 %. Сюди ж належить суш 1-го сорту, що містить від 15 до 25 % перги.

Наявність перги в старій суші небажана, тому що вона знижує воскуватість. Суш, що не відповідає вимогам 3 сорту, належить до несортової, тому ціна її не повинна перевищувати ціни витопок.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ - Бджільництво


СОРТИ ВОСКОСИРОВИНИ