ФЕНХЕЛЬ – ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

ОЛІЙНІ Й ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2. ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ

6.2.5. ФЕНХЕЛЬ

Фенхель (Foeniculum L.) належить до родини Селерових. В Україні його вирощують як однорічну культуру переважно в Хмельницькій і Чернігівській областях.

Насіння фенхелю містить 4-6% ефірної олії (анетолу), яку застосовують у медицині, парфумерно-косметичній та лікеро-горілчаній промисловості. Фенхель – волого – і світлолюбна рослина, чутлива до низьких температур. Високі врожаї його вирощують на чорноземах і темно-сірих опідзолених грунтах (15-20 ц/га).

ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОЩУВАННЯ фенхелю подібна до технології вирощування кмину. Сівбу проводять широкорядним способом з міжряддями 45-60 см. Норма висіву – 8- 10 кг/га. Насіння висівають на глибину 2– З см. Після сівби грунт ущільнюють кільчастими котками.

Збирають фенхель роздільним способом, після того як побуріє 50% плодів. Насіння вологістю до 10% зберігають у сухих приміщеннях.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


ФЕНХЕЛЬ – ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ - Рослинництво


ФЕНХЕЛЬ – ЕФІРООЛІЙНІ КУЛЬТУРИ