ЦИБУЛЯ НА ПЕРО – ВИРОЩУВАННЯ ОВОЧІВ У ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ

Сад і город (енциклопедія)

ВИРОЩУВАННЯ ОВОЧІВ У ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ

ЦИБУЛЯ НА ПЕРО

Дуже зручна для вирощування в зимово-весняний період у теплицях і парниках культура. Її добре висаджувати в першому та другому рамообороті як основну культуру і як ущільнювач.

Для садіння використовують цибулини діаметром 3-4 см (цибуля-вибірка), можна відбирати велику цибулю-сівок. При вирощуванні в ролі ущільнювача основними культурами є огірки й помідори.

Щоб цибулини швидше проростали, перед садінням їх замочують у теплій (35-40 °С) воді на 12-20

годин. Шийку цибулини обрізають до плечиків.

Грунт під цибулю вирівнюють, висаджують цибулини майже впритул, ледь притискаючи до землі, але не вдавлюючи. Потім їх присипають парниковою землею шаром у 1 см. За час росту цибулю раз-двічі підживлюють азотними добривами. Збирають перо, коли довжина його досягне 30-35 см. При температурі повітря +10…+12°С перо готове через 40-50 днів, при температурі+25 °С – через 20-22 дні.

Для вирощування на перо використовують сорти цибулі: Чоботарський місцевий, Чорноморський. Можна вирощувати на перо й інші різновиди цибулі, крім ріпки, наприклад шалот або батун.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)


ЦИБУЛЯ НА ПЕРО – ВИРОЩУВАННЯ ОВОЧІВ У ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ - Рослинництво


ЦИБУЛЯ НА ПЕРО – ВИРОЩУВАННЯ ОВОЧІВ У ЗАХИЩЕНОМУ ГРУНТІ