Сад і город (енциклопедія)
ДОДАТОК
КІЛЬКІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН,
ЯКІ ПОГЛИНАЮТЬСЯ ОВОЧЕВИМИ РОСЛИНАМИ З ГРУНТУ
У період росту та розвитку рослини забирають із грунту різну кількість поживних речовин. Співвідношення середнього поглинання поживних речовин і потреби овочів у них наводиться нижче.
За азотом:
– Капуста білокачанна – поглинання з грунту – 390 г на 100 кг готової продукції; потреба в добриві – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Капуста цвітна – поглинання – 840 г на 100 кг урожаю; потреба – 1000
– Томати – поглинання – 320 г на 100 кг урожаю; потреба – 450 г на 100 кг готової продукції.
– Цибуля-сівок – поглинання – 930 г на 100 кг готової продукції; потреба – 700 г на 100 кг готової продукції.
– Ріпчаста цибуля – поглинання – 440 г на 100 кг готової продукції; потреба – 600 г на 100 кг урожаю.
– Огірки – поглинання – 230 г на 100 кг готової продукції; потреба – 350 г на 100 кг урожаю.
– Картопля – поглинання – 320 г на 100 кг готової продукції; потреба – 400 г на 100 кг готової продукції.
– Морква – поглинання – 240 г на 100 кг урожаю; потреба –
– Буряк – поглинання – 250 г на 100 кг готової продукції; потреба – 300 г на 100 кг готової продукції.
– Салат – поглинання – 220 г на 100 кг готової продукції; потреба – 250 г на 100 кг урожаю.
– Шпинат – поглинання – 360 г на 100 кг готової продукції; потреба – 400 г на 100 кг готової продукції.
За фосфором:
– Шпинат – поглинання з грунту – 360 г на 100 кг готової продукції; потреба – 400 г на 100 кг урожаю.
– Салат – поглинання – 220 г на 100 кг готової продукції; потреба – 250 г на 100 кг готової продукції.
– Буряк – поглинання – 150 г на 100 кг урожаю; потреба – 250 г на 100 кг готової продукції.
– Морква – поглинання – 100 г на 100 кг готової продукції; потреба – 300 г на 100 кг готової продукції.
– Картопля – поглинання – 120 г на 100 кг готової продукції; потреба – 600 г на 100 кг урожаю.
– Огірки – поглинання – 140 г на 100 кг урожаю; потреба – 250 г на 100 кг готової продукції.
– Ріпчаста-цибуля – поглинання – 120 г на 100 кг готової продукції; потреба – 400 г на 100 кг готової продукції.
– Цибуля-сівок – поглинання – 160 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Помідори – поглинання – 130 г на 100 кг готової продукції; потреба – 450 г на 100 кг урожаю.
– Цвітна капуста – поглинання – 280 г на 100 кг готової продукції; потреба – 1000 г на 100 кг урожаю.
– Капуста білокачанна – поглинання – 140 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
За калієм:
– Капуста білокачанна – поглинання з грунту – 420 г на 100 кг готової продукції; потреба в добриві – 600 г на 100 кг готової продукції.
– Цвітна капуста – поглинання – 800 г на 100 кг готової продукції; потреба – 1200 г на 100 кг готової продукції.
– Помідори – поглинання – 130 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг урожаю.
– Цибуля-сівок – поглинання – 400 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Ріпчаста цибуля – поглинання – 320 г на 100 кг урожаю; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Огірки – поглинання – 350 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Картопля – поглинання – 720 г на 100 кг урожаю; потреба – 900 г на 100 кг готової продукції.
– Морква – поглинання – 390 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг готової продукції.
– Буряк – поглинання – 430 г на 100 кг готової продукції; потреба – 500 г на 100 кг урожаю.
– Салат – поглинання – 500 г на 100 кг готової продукції; потреба – 600 г на 100 кг готової продукції.
– Шпинат – поглинання – 520 г на 100 кг готової продукції; потреба – 700 г на 100 кг готової продукції.