КИЗИЛ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ

Сад і город (енциклопедія)

МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ

КИЗИЛ

Чудова плодова культура із цінними плодами, які використовують як свіжими, так і консервованими. Існує у двох різновидах: чагарниковий та деревоподібний. Дерева виростають до 7 м. Кизил живе 100-200 років.

Моро30витривалість, тіньовитривалість, здатність перекосити посуху, невибагливість до грунтів роблять кизил продуктивною садовою культурою в тих місцях, де грунт малородючий. Слід ураховувати, що кизил не переносить засолених грунтів, найкраще росте на вапняних грунтах.

При удобрюванні потрібно обов’язково вносити солі марганцю.

Розмножують кизил насінням і дубоподібними відсадками. Вік плодоносіння – 5-8 років. При вирощуванні рекомендується ретельно удобрювати рослину під час висаджування, регулярно вносити добрива в грунт у період росту й плодоносіння. Протягом вегетаційного періоду кизил 3-4 рази поливають. Якщо правильно доглядати за цією культурою, вона буде стійкою до шкідників і хвороб.

Плоди в кизилу грушоподібної форми, яскраво-червоні, декоративні. За вмістом вітаміну С плоди кизилу перевершують чорну смородину.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)


КИЗИЛ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ - Рослинництво


КИЗИЛ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ