ШОВКОВИЦЯ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ

Сад і город (енциклопедія)

МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ

ШОВКОВИЦЯ

Дуже популярна садова культура, плоди якої вживають свіжими, сушать, з них готують чудове вино. У народній селекції відома давно. Як лікарська рослина використовується при захворюванні на цукровий діабет.

Завдяки стійкості до пилу й забруднення повітря шовковиця добре підходить для вирощування в межах міста.

Шовковиця належить до світлолюбних, засухостійких і зимостійких рослин. Розмножують її насінням, живцями й щепленнями. Шовковиця належить до дводомних роздільностатевих рослин, запилюється вітром. Тому висаджують одночасно чоловічі й жіночі екземпляри, прищеплюють у крону живці іншої статі. У деяких сортів шовковиці чоловічі та жіночі квітки знаходяться в одному суцвітті.

Існують два основних різновиди шовковиці: чорна й біла, які розрізняються за кольором плодів. Плоди білої шовковиці солодші, але в плодах чорної шовковиці міститься підвищена кількість органічних кислот і вітаміну С.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)


ШОВКОВИЦЯ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ - Рослинництво


ШОВКОВИЦЯ – МАЛОПОШИРЕНІ ПЛОДОВІ КУЛЬТУРИ